BODEMSTROOISEL- EN BIOMASSA-SPECIALIST TEN DAMME BREIDT UIT

De drie broers Ten Damme vergroten jaar op jaar de afzet van hun bedrijf op Bedrijvenpark Laarberg. Daarom breiden ze dit jaar flink uit door een naastliggende kavel aan te kopen om er een nieuwe hal te bouwen. De groei van de afzet is te danken aan de ontwikkeling van nieuwe producten en een uitstekende kwaliteit en service.

Sinds 2015 is Ten Damme gevestigd op Bedrijvenpark Laarberg. Dat was een jaar nadat een brand het bedrijf in Meddo verwoestte. ‘Voor ons is dit een prima plek’, zegt Johan. ‘Omdat we veel aanvoer uit Duitsland hebben is het prettig dat we dichtbij de grens zitten. Van hieruit kunnen we het hele land door en dat wordt nog beter als de N18 vernieuwd is.’ Omdat de afzet en aanvoer van producten niet parallel lopen heeft Ten Damme veel opslag nodig. ‘We hebben op een andere locatie de opslag van biomassa’, zegt Willie. ‘Die willen we graag naar de Laarberg verplaatsen. Om dit te realiseren hebben we grond aangekocht om van de zomer een hal van 2.200 vierkante meter te bouwen. 

Specialist in bodemstrooisel en biomassa
Ten Damme is specialist in diverse bodemstrooisels en biomassa. De drie broers Johan, Henk en Willie betrekken hun houtvezel en zaagsel van houtzagerijen in Nederland,

België en Duitsland. Een deel wordt direct aan klanten geleverd en het andere deel wordt op het bedrijf in Groenlo verwerkt tot balen stofarme houtvezel en zaagsel. Van de combinatie stof en houtvezels worden houtpellets gemaakt. De houtvezel, zaagsel en fourage worden door veehouders gebruikt als strooisel in stallen. De pellets zijn brandstof voor kachels van particulieren.

‘De agrarische sector is onze belangrijkste afnemer’, zegt Henk. ‘De industrie is qua omzet ongeveer net zo groot’, vult Johan aan. ‘Aan de industrie leveren we biomassa voor de productie van groene energie. Dit zijn voornamelijk houtsnippers die we betrekken van de bosbouwers in de regio.’ Om aan de vraag van de afnemers te voldoen zijn de broers creatief. Ze bewerken hun producten en ontwikkelen nieuwe producten. Bijvoorbeeld, Pro+ is zaagsel dat behandeld is om de bodembacterie Klebsiella geen kans te geven. SoftCell is gepelleteerde houtvezels speciaal voor leghennen.

Regionaal Bedrijvenpark LaarbergLaarberg is het regionale bedrijvenpark in het oostelijke deel van de Achterhoek gelegen aan de N18. Het bedrijvenpark biedt ruimte en faciliteiten om te ondernemen. Er zijn kavels in allerlei formaten beschikbaar met vestigingsmogelijkheden voor ondernemingen tot en met milieucategorie 5. Laarberg richt zich onder andere op de maakindustrie, agro food en duurzame energie.

Lees meer

Mueller creëert opleidingscentrum op Laarberg‘Wij hebben nu een eigen opleiding voor met name medewerkers van dealers’, zegt Johan Mulder, Group HR- manager van Mueller. ‘Deze mensen komen uit de hele wereld. Op Laarberg starten we een Mueller Academy waar wij naast het opleiden van de medewerkers van dealers ook onze eigen medewerkers en als er belangstelling is, ook medewerkers van andere bedrijven gaan opleiden.’


Lees hier het volledige bericht.

Geverinck bronbemaling & pompverhuur B.V. vindt ruimte op LaarbergDe witte pompen van Geverinck Bronbemaling staan bij bouwplaatsen. Ze pompen water uit de grond zodat er gebouwd kan worden, zonder last te hebben van grondwater. Bijzonder bij dit bedrijf is niet de pomp, maar wel de indrukwekkende graafmachines waarmee de bijbehoren drainagebuizen in de grond worden gelegd. Clemens Geverinck heeft ze zelf ontworpen. Zijn bedrijf is momenteelaan het verhuizen naar een nieuw, innovatief pand op bedrijvenpark Laarberg.


Lees hier het volledige bericht.

Noordgang geasfalteerd met duurzaam asfaltIn de afgelopen maand is de Noorgang op Laarberg geasfalteerd met ‘Lynepave’ asfalt. Dit asfalt bevat Lynpave olie, waardoor de verwerkingstemperatuur 30 tot 40 graden Celsius lager is dan bij regulier asfalt. Dit leidt tot een CO2-reductie van 20 procent. Tegelijkertijd verbeteren de functionele eigenschappen en de levensduur en worden de grondstoffen efficiënter gebruikt.


Lees hier het volledige bericht.

Werkzaamheden N18 volop aan de gangDe werkzaamheden voor de aanleg van de vernieuwde N18 zijn volop aan de gang. Afrit Laarberg wordt nu gebouwd. Tegelijkertijd wordt De Noordgang op het bedrijvenpark Laarberg in gereedheid gebracht om vanaf volgend jaar als ontsluitingsweg te functioneren.


Lees hier het volledige bericht.

BODEMSTROOISEL- EN BIOMASSA-SPECIALIST TEN DAMME BREIDT UITDe drie broers Ten Damme vergroten jaar op jaar de afzet van hun bedrijf op Bedrijvenpark Laarberg. Daarom breiden ze dit jaar flink uit door een naastliggende kavel aan te kopen om er een nieuwe hal te bouwen. De groei van de afzet is te danken aan de ontwikkeling van nieuwe producten en een uitstekende kwaliteit en service.


Lees hier het volledige bericht.

MUELLER BV KIEST VOOR REGIONAAL BEDRIJVENPARK LAARBERGMueller BV, een belangrijke fabrikant van tanks voor de voedselindustrie, kiest bedrijvenpark Laarberg als locatie voor een nieuw hoofdkantoor en productiebedrijf. Op een perceel van circa vijf hectare worden hier de activiteiten van de huidige vestigingen in Assen, Wesepe en Lichtenvoorde samengebracht. Het bedrijf telt 275 medewerkers en is onderdeel van het Amerikaanse bedrijf Paul Mueller Company.


Lees hier het volledige bericht.

KUSTER OLIE REALISEERT DUURZAAM TANKSTATION OP BEDRIJVENPARK LAARBERGHet innovatieve bedrijf Kuster Olie realiseert een nieuw duurzaam tankstation op regionaal bedrijvenpark Laarberg. De onderneming kiest voor een modern en op de toekomst gericht tankstation bij de ingang van het park die direct in verbinding staat met een afrit van de vernieuwde N18.


Lees hier het volledige bericht.

’EEN UNIEKE KANS OM ALLES BIJ ELKAAR TE BRENGEN OP ÉÉN LOCATIE’‘We zochten naar mogelijkheden om onze productielocatie in Lichtenvoorde uit te breiden, toen zich een koper aandiende voor ons terrein met de gebouwen. Dat wierp een heel nieuw licht op de situatie. Het was logisch om al onze activiteiten onder te brengen op één nieuwe plek. Dat werd uiteindelijk Laarberg, omdat we veel waarde hechten aan de kwaliteit van de tanks en daarom aan het behoud onze productiemedewerkers die allemaal in de Achterhoek wonen’, zo vat Johan Mulder Group HR manager van Mueller samen waarom dit bedrijf Laarberg als nieuwe vestigingsplaats koos.


Lees hier het volledige bericht.

GEDEPUTEERDE SCHEFFER BLIJ MET DE KEUZE VAN MUELLER VOOR LAARBERG‘De Achterhoek is sterk met de maakindustrie en de agrarische sector’, zegt Michiel Scheffer, gedeputeerde van de provincie Gelderland. ‘Mueller zit precies op het kruispunt van beide: het bedrijf maakt tanks en een belangrijk afzetgebied is de agrarische sector. Dit betekent dat Mueller door het kiezen van Laarberg als locatie een versterking is voor datgene waar de Achterhoek goed in is.’


Lees hier het volledige bericht.

ARTHUR BORST NIEUWE DIRECTEUR VOOR REGIONAAL BEDRIJVENPARK LAARBERGLaarberg is het regionale bedrijvenpark voor de Oost-Achterhoek. Arthur Borst is onlangs aangetreden als directeur van de Gebiedsonderneming Regionaal Bedrijvenpark Laarberg, een samenwerking van de gemeenten Oost Gelre en Berkelland.


Lees hier het volledige bericht.Ontvang onze nieuwsbrief!