--> --> -->

 

BODEMSTROOISEL- EN BIOMASSA-SPECIALIST TEN DAMME BREIDT UIT

De drie broers Ten Damme vergroten jaar op jaar de afzet van hun bedrijf op Bedrijvenpark Laarberg. Daarom breiden ze dit jaar flink uit door een naastliggende kavel aan te kopen om er een nieuwe hal te bouwen. De groei van de afzet is te danken aan de ontwikkeling van nieuwe producten en een uitstekende kwaliteit en service.

Sinds 2015 is Ten Damme gevestigd op Bedrijvenpark Laarberg. Dat was een jaar nadat een brand het bedrijf in Meddo verwoestte. ‘Voor ons is dit een prima plek’, zegt Johan. ‘Omdat we veel aanvoer uit Duitsland hebben is het prettig dat we dichtbij de grens zitten. Van hieruit kunnen we het hele land door en dat wordt nog beter als de N18 vernieuwd is.’ Omdat de afzet en aanvoer van producten niet parallel lopen heeft Ten Damme veel opslag nodig. ‘We hebben op een andere locatie de opslag van biomassa’, zegt Willie. ‘Die willen we graag naar de Laarberg verplaatsen. Om dit te realiseren hebben we grond aangekocht om van de zomer een hal van 2.200 vierkante meter te bouwen. 

Specialist in bodemstrooisel en biomassa
Ten Damme is specialist in diverse bodemstrooisels en biomassa. De drie broers Johan, Henk en Willie betrekken hun houtvezel en zaagsel van houtzagerijen in Nederland,

België en Duitsland. Een deel wordt direct aan klanten geleverd en het andere deel wordt op het bedrijf in Groenlo verwerkt tot balen stofarme houtvezel en zaagsel. Van de combinatie stof en houtvezels worden houtpellets gemaakt. De houtvezel, zaagsel en fourage worden door veehouders gebruikt als strooisel in stallen. De pellets zijn brandstof voor kachels van particulieren.

‘De agrarische sector is onze belangrijkste afnemer’, zegt Henk. ‘De industrie is qua omzet ongeveer net zo groot’, vult Johan aan. ‘Aan de industrie leveren we biomassa voor de productie van groene energie. Dit zijn voornamelijk houtsnippers die we betrekken van de bosbouwers in de regio.’ Om aan de vraag van de afnemers te voldoen zijn de broers creatief. Ze bewerken hun producten en ontwikkelen nieuwe producten. Bijvoorbeeld, Pro+ is zaagsel dat behandeld is om de bodembacterie Klebsiella geen kans te geven. SoftCell is gepelleteerde houtvezels speciaal voor leghennen.

Regionaal Bedrijvenpark LaarbergLaarberg is het regionale bedrijvenpark in het oostelijke deel van de Achterhoek gelegen aan de N18. Het bedrijvenpark biedt ruimte en faciliteiten om te ondernemen. Er zijn kavels in allerlei formaten beschikbaar met vestigingsmogelijkheden voor ondernemingen tot en met milieucategorie 5. Laarberg richt zich onder andere op de maakindustrie, agro food en duurzame energie.

Lees meer

Beginnen met duurzame energie is stap vooruitBeginnen met duurzame energie is voor velen de beste stap naar een future proof bedrijf, zo bleek tijdens de bijeenkomst over Duurzame Energie in het Werkcafé van Binx. Bedrijvenpark Laarberg ondersteunt het zetten van deze stap.


Lees hier het volledige bericht.

Duurzaamheid is goed voor het imagoAchterhoekse ondernemers die ervaring hebben met duurzaamheid vinden dat dit bijdraagt aan een goed imago. Dit is belangrijk voor klantrelaties, maar zeker ook voor het aantrekken van medewerkers. Zo werd duidelijk tijdens het panelgesprek tijdens de informatiebijeenkomst over duurzame energie op Laarberg.


Lees hier het volledige bericht.

Nieuwe film over LaarbergTijdens de bijeenkomst over duurzame energie werd voor het eerst de nieuwe film van het Regionale Bedrijvenpark Laarberg getoond. Aan deze film werkten onder meer bedrijven op Laarberg mee zoals Ten Damme, Binx en Mueller. Stichting N18 Drone Projects nam het filmen en monteren voor haar rekening.


Lees hier het volledige bericht.

Crowdfunding solarpark Laarberg gestartIn de eerste helft van 2018 bouwt Greenspread een Solarpark van 6,5 hectare op bedrijvenpark Laarberg. De financiering gebeurt deels via een crowdfunding die op 25 janauri start en waaraan u kunt deelnemen.


Lees hier het volledige bericht.

Meld u aan voor de bijeenkomst Duurzame EnergieU kunt zich nog aanmelden voor de bijeenkomst over duurzame energie op donderdag 25 januari 2018. Stuur een e-mail naar info@laarberg.nl.


Lees hier het volledige bericht.

Informatiebijeenkomst over duurzame energie en crowdfundingTijdens een bijeenkomst op 25 januari van bedrijvenpark en VVE Laarberg start de crowdfunding voor een groot solarpark van 6,5 ha (7.000 zonnepanelen). Deze crowdfunding is een interessante investering voor bedrijven en particulieren. Inspelen op de toekomst met duurzame energie is het thema van de bijeenkomst waarmee Laarberg het initiatief neemt om in te spelen op de vele vragen over duurzame energie.


Lees hier het volledige bericht.

Otto Willemsen: ‘Laarberg omarmt duurzaamheid’‘Je hebt ondernemingen die duurzaamheid als strategie omarmen en bedrijven die productie en producten onder druk moeten verduurzamen. Regionaal Bedrijvenpark Laarberg valt in die eerste categorie’, zegt Varssevelder Otto Willemsen die twee boeken schreef over duurzaam ondernemen en in het dagelijks leven bedrijfsadviseur duurzaamheid is.


Lees hier het volledige bericht.

6,5 hectare zonnepanelen op LaarbergGreenspread realiseert een solarpark van 6,5 hectare op bedrijvenpark Laarberg en streeft daarbij naar lokale betrokkenheid. ‘Dit doen we door ondernemers en geïnteresseerden de kans te geven elektriciteit te betrekken van dit park en bij te dragen aan de financiering door middel van crowdfunding’, zegt Jan Willem Zwang.


Lees hier het volledige bericht.

Kuster Olie bouwt tankstation van de toekomst‘We gaan als eerste in Nederland de nieuwbouw van een tankstation voor een deel financieren via crowdfunding’, zegt Jan Pieter de Wilde. Dit is een van de noviteiten van het tankstation van de toekomst dat volgend jaar op Laarberg gebouwd gaat worden. Kuster Olie spreekt trouwens liever over een energiehub.


Lees hier het volledige bericht.

'Achterhoek Onderneemt Duurzaam'Energie besparen is de eerste stap naar een duurzame economie. 'Onze taak is ondernemers het belang van duurzaamheid te laten zien. Dit doen we via 'Achterhoek Onderneemt Duurzaam', zegt bestuurder Rinus Smet. 'Wij bieden scans aan waarmee ondernemers kunnen zien hoe ze energie besparen om de eerste stap naar duurzaamheid te zetten.'


Lees hier het volledige bericht.

Mueller creëert opleidingscentrum op Laarberg‘Wij hebben nu een eigen opleiding voor met name medewerkers van dealers’, zegt Johan Mulder, Group HR- manager van Mueller. ‘Deze mensen komen uit de hele wereld. Op Laarberg starten we een Mueller Academy waar wij naast het opleiden van de medewerkers van dealers ook onze eigen medewerkers en als er belangstelling is, ook medewerkers van andere bedrijven gaan opleiden.’


Lees hier het volledige bericht.

Geverinck bronbemaling & pompverhuur B.V. vindt ruimte op LaarbergDe witte pompen van Geverinck Bronbemaling staan bij bouwplaatsen. Ze pompen water uit de grond zodat er gebouwd kan worden, zonder last te hebben van grondwater. Bijzonder bij dit bedrijf is niet de pomp, maar wel de indrukwekkende graafmachines waarmee de bijbehoren drainagebuizen in de grond worden gelegd. Clemens Geverinck heeft ze zelf ontworpen. Zijn bedrijf is momenteelaan het verhuizen naar een nieuw, innovatief pand op bedrijvenpark Laarberg.


Lees hier het volledige bericht.

Noordgang geasfalteerd met duurzaam asfaltIn de afgelopen maand is de Noorgang op Laarberg geasfalteerd met ‘Lynepave’ asfalt. Dit asfalt bevat Lynpave olie, waardoor de verwerkingstemperatuur 30 tot 40 graden Celsius lager is dan bij regulier asfalt. Dit leidt tot een CO2-reductie van 20 procent. Tegelijkertijd verbeteren de functionele eigenschappen en de levensduur en worden de grondstoffen efficiënter gebruikt.


Lees hier het volledige bericht.

Werkzaamheden N18 volop aan de gangDe werkzaamheden voor de aanleg van de vernieuwde N18 zijn volop aan de gang. Afrit Laarberg wordt nu gebouwd. Tegelijkertijd wordt De Noordgang op het bedrijvenpark Laarberg in gereedheid gebracht om vanaf volgend jaar als ontsluitingsweg te functioneren.


Lees hier het volledige bericht.

BODEMSTROOISEL- EN BIOMASSA-SPECIALIST TEN DAMME BREIDT UITDe drie broers Ten Damme vergroten jaar op jaar de afzet van hun bedrijf op Bedrijvenpark Laarberg. Daarom breiden ze dit jaar flink uit door een naastliggende kavel aan te kopen om er een nieuwe hal te bouwen. De groei van de afzet is te danken aan de ontwikkeling van nieuwe producten en een uitstekende kwaliteit en service.


Lees hier het volledige bericht.

MUELLER BV KIEST VOOR REGIONAAL BEDRIJVENPARK LAARBERGMueller BV, een belangrijke fabrikant van tanks voor de voedselindustrie, kiest bedrijvenpark Laarberg als locatie voor een nieuw hoofdkantoor en productiebedrijf. Op een perceel van circa vijf hectare worden hier de activiteiten van de huidige vestigingen in Assen, Wesepe en Lichtenvoorde samengebracht. Het bedrijf telt 275 medewerkers en is onderdeel van het Amerikaanse bedrijf Paul Mueller Company.


Lees hier het volledige bericht.

KUSTER OLIE REALISEERT DUURZAAM TANKSTATION OP BEDRIJVENPARK LAARBERGHet innovatieve bedrijf Kuster Olie realiseert een nieuw duurzaam tankstation op regionaal bedrijvenpark Laarberg. De onderneming kiest voor een modern en op de toekomst gericht tankstation bij de ingang van het park die direct in verbinding staat met een afrit van de vernieuwde N18.


Lees hier het volledige bericht.

’EEN UNIEKE KANS OM ALLES BIJ ELKAAR TE BRENGEN OP ÉÉN LOCATIE’‘We zochten naar mogelijkheden om onze productielocatie in Lichtenvoorde uit te breiden, toen zich een koper aandiende voor ons terrein met de gebouwen. Dat wierp een heel nieuw licht op de situatie. Het was logisch om al onze activiteiten onder te brengen op één nieuwe plek. Dat werd uiteindelijk Laarberg, omdat we veel waarde hechten aan de kwaliteit van de tanks en daarom aan het behoud onze productiemedewerkers die allemaal in de Achterhoek wonen’, zo vat Johan Mulder Group HR manager van Mueller samen waarom dit bedrijf Laarberg als nieuwe vestigingsplaats koos.


Lees hier het volledige bericht.

GEDEPUTEERDE SCHEFFER BLIJ MET DE KEUZE VAN MUELLER VOOR LAARBERG‘De Achterhoek is sterk met de maakindustrie en de agrarische sector’, zegt Michiel Scheffer, gedeputeerde van de provincie Gelderland. ‘Mueller zit precies op het kruispunt van beide: het bedrijf maakt tanks en een belangrijk afzetgebied is de agrarische sector. Dit betekent dat Mueller door het kiezen van Laarberg als locatie een versterking is voor datgene waar de Achterhoek goed in is.’


Lees hier het volledige bericht.

ARTHUR BORST NIEUWE DIRECTEUR VOOR REGIONAAL BEDRIJVENPARK LAARBERGLaarberg is het regionale bedrijvenpark voor de Oost-Achterhoek. Arthur Borst is onlangs aangetreden als directeur van de Gebiedsonderneming Regionaal Bedrijvenpark Laarberg, een samenwerking van de gemeenten Oost Gelre en Berkelland.


Lees hier het volledige bericht.Ontvang onze nieuwsbrief!